mangochutney
Omhoog

 

Benodigdheden:

3 sinaasappelen

1 grote ui

1 mango

2 cm verse gember

vers gevijzelde kardamon

3 kruidnagels

3 blaadjes foelie

15 cl (citroenmelisse)azijn

Bereiding:

Sinaasappelen goed onder stromend water wassen, daarna met een dunschiller schillen (geen wit meeschillen).

De schil in zeer dunne reepjes snijden en het vruchtvlees uit de geschilde sinaasappels snijden.

Deze in kleine blokjes snijden.

De mango schillen, het vruchtvlees van de pit afsnijden en het vlees in kleine blokjes snijden.

De schilletjes, de mangoblokjes, de stukjes sinaasappels met de geraspte gember, de kardamon, de kruidnagels en de foelie in een pan doen.

2/3 van de azijn erbij voegen en langzaam aan de kook brengen.

Na 40 min zachtjes koken, de rest van de azijn en de suiker toevoegen.

Opnieuw 40 min zachtjes koken.

Regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen.

Intussen twee jampotten steriliseren en omgekeerd op een schone theedoek zetten.

Als de chutney klaar is, gelijk in de potten doen, de potten sluiten en ondersteboven laten afkoelen.

 

SMAKELIJK!